Vacature/hulpvraag

Coördinator horeca & verhuur op Jeugdland

Geplaatst op 17 augustus 2020, 17:32 uur

Jeugdland Amsterdam
Jeugdland is een natuurspeeltuin, een waterparadijs en een culturele kinderwerkplaats naast het Flevopark. Jeugdland is gratis toegankelijk en -afhankelijk van het seizoen- 4 tot 6 dagen per week geopend voor publiek. Overdag zijn er lessen cultuur-, natuur- en milieu educatie en andere scholenprogramma’s. Na schooltijd en in het weekend zijn er inloopworkshops, kan er gebouwd worden in het huttendorp en zijn er kinder- en familiefeestjes.

Stichting Jeugdland Amsterdam is verantwoordelijk voor beheer, onderhoud, toezicht, exploitatie en programma. Vaste programmapartners zijn:
- Nowhere - sinds 2005 in de Indische buurt gevestigd productiehuis voor talentontwikkeling en cultuuronderwijs voor jongeren tussen de zes en dertig jaar.
- Outdoor & Watersportcentrum Jeugdland - dat op basis van ‘learn by play’ zoveel mogelijk kinderen het plezier van outdoor- en watersport laat ervaren door hen te laten zeilen, surfen, boogschieten, vlottenbouwen, kajakken, gps & survival activiteiten en vuur maken.
-Hemelse Tuinen - ontwikkelaar van eetbare ecologische tuinen die tot de verbeelding spreken en natuurervaring bieden in een stadse omgeving.

Het terrein van Jeugdland beslaat 4 hectare met daarop -naast de speeltuin en het huttendorp- een paviljoen met diverse zalen een goed geoutilleerde bar en keuken, een watersportcentrum, een Eetbaar Eiland en stadslandbouwgebied met boerderij maar ook andere speciale plekken zoals een drijvend ponton op het Nieuwe Diep en de skelterloods. Met de inkomsten uit horeca en verhuur van het terrein en de diverse ruimtes en wordt het gratis programma gefinancierd. NB De veelheid aan (buiten)ruimtes en 1,5 meters biedt ook binnen de kaders van de coronamaatregelen veel kansen.

De organisatie heeft een diversiteit aan (vrijwillige) medewerkers, oproepkrachten en freelancers. Er is een klein kernteam dat de basis vormt. In verband met het aangekondigde vertrek van de huidige coördinator zoeken we binnen dit team een ambitieuze coördinator horeca & verhuur.

Functieomschrijving
De coördinator horeca & verhuur is verantwoordelijk voor:
- Openstelling van de bar voor bezoekers en andere gebruikers van het terrein
- Coördinatie van verhuur van terrein en ruimtes
- Ontwikkeling en realisatie van passende horeca & verhuur én speciale events waarbij horeca en programma elkaar versterken.  
- Een en ander met inzet op maximale opbrengst die de organisatie gelegenheid biedt om weer nieuwe activiteiten te organiseren voor de (jonge) Jeugdland bezoekers.

De coördinator horeca & verhuur:
- Geeft leiding aan het team van bar- en feestjesmedewerkers.
- Is ‘meewerkend voorman’: d.w.z. coördineert werkzaamheden van het team en speelt zelf een rol in de uitvoering, in het drukke zomerseizoen zijn de werkzaamheden anders dan in de rustige winter
- Is onderdeel van het kernteam dat naast deze coördinator bestaat uit de directeur, de hoofdbeheerder, de programma-coördinator en de coördinator groenbeheer.
- Werkt samen met de programmapartners en maakt gebruik van de kansen die het terrein –zoals groente en fruit van het Eetbaar Eiland en de Hemelse Tuinen Stadslandbouw- biedt.

Binnen het takenpakket valt o.a.:
- Samenstellen en aansturen van team van bar- en feestjesmedewerkers
- Opstellen werkroosters
- Inkoop en voorbereiding horeca en speciale events aanbod
- Kassa administratie
- Inboeken feestjes samen met coördinator programma en (deel van het jaar) een planner
- Bar, keuken en andere (verhuur)faciliteiten op orde houden volgens de geldende normen
- Maken, voorbereiden en uitvoer van verhuur afspraken
- Beheren budget
- Ontwikkeling en realisatie van een passend en renderend horeca en verhuur aanbod

Functie-eisen
- Heeft mbo+ / hbo werk- en –denkniveau
- Is gastvrij, heeft een horeca achtergrond en relevante ervaring als leidinggevende op dat gebied
- Heeft commercieel inzicht en weet dat praktisch te vertalen binnen de context van een organisatie met een maatschappelijke en culturele functie
- Heeft affiniteit met kinderen en jongeren en werkt graag samen met een diversiteit aan mensen
- Neemt verantwoordelijkheid en kan goed vooruitzien, plannen en organiseren
- Is sociaal en een teamspeler
- Is ondernemend, creatief, natuur & milieubewust
- Heeft interesse in en kennis van bereiding van bijv. huisgemaakte taarten, soepen en limonade’s
- Heeft een diploma Sociale Hygiëne en Bedrijfshulpverlening en/of is bereid deze te halen
- Woont niet te ver van Jeugdland en is graag in het groen van een unieke stadse oase

Informatie & sollicitatie
Zie voor meer informatie jeugdlandamsterdam.nl of onze sociale media kanalen en kom gerust even in het echt langs; we zijn dinsdag t/m zondag open en gratis toegankelijk.
Motivatiebrieven met CV kunnen tot en met 24 augustus gestuurd worden naar Meinke Noordam (directeur) via meinke@jeugdlandamsterdam.nl
Onder vermelding van ‘Sollicitatie coördinator horeca & verhuur’
We zijn via die weg ook bereikbaar voor toelichting en vragen.

NB Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ingangsdatum
Op korte termijn, inwerken in de loop van september / begin oktober.
Beloning
Jeugdland biedt een baan op een van de mooiste plekjes van A’dam. Het beschikbare startsalaris ligt tussen de €2200 en €2500 bruto per maand bij fulltime (36u), afhankelijk van leeftijd, ervaring, opleiding. Dit is exclusief vakantiegeld. Het betreft in eerste instantie een aanstelling van een half jaar met uitzicht op verlenging. Werkdagen zijn in ieder geval woensdag en zaterdag en verder afhankelijk van werkzaamheden verdeeld over de week, soms ook in de avond. Inwerkperiode door de huidige coördinator bij voorkeur vanaf 1 september.
Illustration
 
Deel dit: