Vacature/hulpvraag

Kom vrijwilligerswerk doen in gezellig theater!

Geplaatst op 26 oktober 2022, 17:01 uur
Illustration

Om de verschillende programma’s die samenkomen in Plein Theater te realiseren, kunnen we niet zonder de ijverige inzet van onze fanatieke vrijwilligers die meebouwen aan ons theaterhuis. En staan we altijd open voor enthousiaste vrijwilligers en gemotiveerde stagiair(e)s om het team te versterken!

Wie zijn wij?

Plein Theater is een uniek theater in Amsterdam Oost met een veelzijdig en actueel programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wij presenteren intieme voorstellingen met moderne dans, jeugdtheater, hedendaagse muziek en experimenteel theater. Enerzijds vertonen wij toptheatergroepen en anderzijds bieden wij ruimte aan talentontwikkeling.

Wij zijn een presenterend podium met een korte afstand tot de wijk en een producerend en samenwerkend theater met een maatschappelijke en internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en al 40 jaar een anker voor saamhorigheid in de buurt!

Het theater als plein van de stad vormt onze inspiratiebron; een dynamisch ontmoetingspunt, toegankelijk voor iedereen.

 

Doe je mee? Er staan er doorlopend meerdere vrijwilligersfuncties open voor kassa, bar en techniek, maar je mag ook bij ons aankloppen met eigen ideeën en als allround vrijwilliger!

Kassa
Als kassamedewerker ontvang jij het publiek bij binnenkomst in Plein Theater. Je scant de tickets van het publiek, het publiek koopt bij jou kaarten voor de voorstelling of haalt gereserveerde kaarten op. Computer technische en sociale vaardigheden zijn hierbij belangrijk. Je start de kassa zelfstandig op en werkt samen met een publieksbegeleider/coördinator. 

Bar
Naar het theater gaan is meer dan alleen een voorstelling kijken. Bij een theaterbeleving hoort ook gezellig een drankje drinken voor en/of na de voorstelling in de sfeervolle foyer naast het theater. Jij draait mee achter de bar en verkoopt koffies, biertjes en wijntjes.

Techniek
Als vrijwilliger theatertechniek speel je een belangrijke rol achter de schermen van het theater. Je ondersteunt de technische medewerker en vervult hand- en spandiensten bij theater technisch werk. Denk aan het opbouwen en afbreken van decors, licht en/of geluid en/of video en bekabeling en eventueel ook het bedienen van licht en/of geluid.

Allround vrijwilliger
Ben jij geïnteresseerd in een breder takenpakket en vind je het leuk om waar nodig bij te springen? Meld je dan aan als allround vrijwilliger. In de uitvoering van onze programmering en activiteiten zijn er tal van zaken waar jij bij kunt helpen. Je opereert als vliegende keep binnen de organisatie en bent op meerdere fronten inzetbaar. Ben je ergens goed in, zoals fotograferen, filmen, geluidstechniek of iets totaal anders? Wij staan open voor eigen inbreng.

 

Jij bent enthousiast en gastvrij en hebt een interesse voor theater- en/of podiumkunsten!

Wij bieden een fijne, creatieve en leerzame omgeving met een gezellig, divers team en de kans om ervaring op te doen binnen jouw interessegebied. Als vrijwilliger ben je een onmisbaar en waardevol onderdeel van Team Plein Theater. In overleg is het regelmatig mogelijk om voor of na je shift de voorstelling te kijken. En ben je altijd welkom bij programma’s in Plein Theater.

Wij vragen dat je regelmatig beschikbaar bent voor een langere periode met een minimum van 2 diensten per maand. Ons programma vindt meestal plaats in de avonden en in de weekenden.

Interesse? 
Meld je aan via een mail met een motivatie naar Elise@plein-theater.nl! Voor meer informatie of vragen over de vrijwilligers functies kun je contact opnemen met Elise Vroonhof per mail of via 020 665 45 68.

Organisatie
Plein Theater
contactpersoon
Elise Vroonhof
Ingangsdatum
01-11-2022
herhalend
minimaal 2 x per maand
Beloning
vrijwilligersvergoeding in overleg
Illustration
Vrijwilligers bij de winterborrel in Plein Theater
Deel dit:
Vragende organisatie
Contactpersoon